Το 75% όλων των ανθρώπων θα υποφέρουν σε κάποια στιγμή στη ζωή τους από αιμορροΐδες, τα επεισόδια έξαρσης αιμορροΐδων μπορεί να είναι από πολύ ελαφρά έως και πάρα πολύ επώδυνα. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις η έξαρση μπορεί να διαρκέσει λίγες μέρες ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να κρατήσει και μήνες. Υπάρχουν πολλές αιτίες οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία αιμορροΐδων αλλά οι πιο σύνηθες είναι οι εξής: κακή διατροφή, υπέρβαρος(η), άγχος, περίοδος εγκυμοσύνης αλλά και γενετική κλίση ως προς τη δημιουργία τους.

    Οι αιμορροΐδες μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα σύνολο αγγείων και αρτηριών μέσα των οποίων παρέχεται αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Η επίμαχη αυτή περιοχή χρειάζεται αίμα έτσι ώστε να μπορούμε να αποβάλλουμε ακαθαρσίες εκτός του κορμιού μας. Ένα επεισόδιο έξαρσης αιμορροΐδων χαρακτηρίζεται η περίπτωση στην οποία τα αγγεία και οι αρτηρίες αυτής της περιοχής διογκώνονται και ερεθίζονται. Κλινικά οι αιμορροΐδες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες με την πρώτη κατηγορία να είναι έξαρση ελαφριάς μορφής και την τέταρτη να είναι η χειρότερη δυνατή μορφή αιμορροΐδων οι οποίες κατηγοριοποιούνται και ως εντελώς και μονίμως εξωτερικές.

    Αυτό που είναι σίγουρο ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει επεισόδιο έξαρσης αιμορροΐδων ξέρει ότι είναι πάρα πολύ άβολο και επίπονο δημιουργώντας πρόβλημα στην καθημερινή ζωή. Όσον αφορά τα συμπτώματα τα πιο σύνηθες είναι τοπική φαγούρα (γνωστή ως κνησμός), αίμα στα κόπρανα, αίμα πάνω στο χαρτί υγείας, αίσθηση πόνου όταν καθόμαστε σε σκληρές επιφάνειες όπως ξύλινες καρέκλες και πλακάκια όπως και η αίσθηση πόνου καθώς κάνουμε χρήση τουαλέτας. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά άβολα και σε περιπτώσεις όπου η έξαρση είναι παρατεταμένη αποτελούν μεγάλη ενόχληση της καθημερινότητάς του παθόντα.

    Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλουν στη συνέχεια της έξαρσης ενός επεισοδίου είναι καθημερινή χρήση στεγνού χαρτιού υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις το χαρτί υγείας που χρησιμοποιούμε δεν είναι εντελώς λείο αλλά σαγρέ που έχει απώτερο σκοπό τον καλύτερο καθαρισμό της περιοχής. Η σαγρέ επιφάνεια όμως συμβάλλει στο να ερεθίζει ακόμα περισσότερο τις διογκωμένες αρτηρίες δημιουργώντας πλήγματα σε μερικές από αυτές με αποτέλεσμα να βλέπουμε αίμα στο χαρτί υγείας ή και στα κόπρανα.

    Είναι αναμφισβήτητο ότι ο καθαρισμός μετά τη χρήση τουαλέτας με τρεχούμενο νερό, γνωστό ως μπιντές, είναι σαφώς ανώτερος και κλινικά αποδεδειγμένος ως υγιέστερος τρόπος από αυτόν του χαρτιού υγείας. Η χρήση κρύου νερού για τον καθαρισμό της περιοχής μετά τη χρήση τουαλέτας συνίσταται από γιατρούς διότι δρα ως επουλωτικός καταλύτης στα διογκωμένα αγγεία και προσφέρει υγιεινή και καθαριότητα

    Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αιμορροΐδες και να μειώσετε την συχνότητα με την οποία έχετε αιμορροϊδοπάθεια ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείται μπιντέ καθημερινά. Αν η εγκαταστάση μπιντέ στο μπάνιο σας δεν είναι εφικτή, λόγω έλλειψης χώρου, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε ένα μπιντέ χειρός που είναι ειδικά σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση αιμορροΐδων όπως αυτός εδώhttps://www.popovrisaki.gr/aimorroides-therapeia Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιούνται μπίντε όχι μόνο καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τις αιμορροΐδες αλλά και να προστατέψουμε τον πλανήτη μιας και χιλιάδες τόνοι χαρτιού υγείας που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Το οικολογικό κόστος δεν είναι μόνο αυτό των δέντρων τα οποία πρέπει να κοπούν αλλά και τα χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του.